Akademia SKAITECH


https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/09/8913007902750-1-1.png
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2021/10/Mini-2-battery-fix-is-here-e1663169169232.png

FLUTURONI LIGJËSHT DHE SIGURT

Akademia e SKAITECH është pjesë e SKAITECH.

Njohuritë e fituara në dy vite eksperiencë na bën unikë në Shqipëri dhe rajonin e Ballkanit: ne jemi prodhues, trajnerë të certifikuar dhe profesionistë të dronëve që punojmë çdo ditë në industri të ndryshme duke aplikuar teknologjitë më të avancuara të UAS. 


Pse të na zgjidhni ne?


Mëso nga eskpertët

Zhvilloni biznesin tuaj

Bëhu një operator më i mirë

Siguria e para

Zgjeroni njohuritë tuaja

Pajisu me çertifikatë ose liçensohu


KursetKurset


https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/09/DJI-Mavic-3-Canyon-Mountains-03-640x640.webp
Kategoria e hapur A1/A3
A1: fluturoni mbi njerëz, por jo mbi vend grumbullimet e njerëzve; A3: fluturoni larg njerëzve; Fluturoni dronë deri në 25 kg
50
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/02/2894086-scaled-e1663253916658-640x640.jpg
Kategoria e hapur A2
Fluturoni dronët në zonat e ndërtuara me një distancë minimum prej 50 metrash nga personat rreth e rrotull
135
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/09/2e12dd56f69aff6dc94f4e03ca2eee10-1-e1663253984433-640x640.jpg
Kategoritë e hapura A2 + A1/A3
Fluturoni dronët në të gjitha kategoritë duke ndjekur masat paraprake të sigurisë, mbi, afër dhe larg njerëzve me dronë deri në 25 kg
175
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/09/Drone-Services-–-SKAITECH-Google-Chrome-9_15_2022-5_12_59-PM-e1663254897532-640x640.png
Fotogrametri
Mësoni fotogrametrinë, artin dhe shkencën e nxjerrjes së informacionit 3D nga fotografitë
499
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/09/H20TRoof-e1663254467853-640x640.jpg
Inspektimi me Dron
Përdorni dronët për të kryer inspektime vizuale dhe inspektime termike për asetet kritike të infrastrukturës
499
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/09/dji-p4-multispectral_yole-640x640.jpg
Agrikulturë preçize
Mësoni se si të përdorni dronët për hartimin e tokave bujqësore dhe monitorimin e të korrave duke përdorur analizën multispektrale
299
Skaitech
Videografi dhe fotografi ajrore
Mësoni se si të përdorni dronët për media, filmim, pasuri të paluajtshme dhe marketing
199
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/09/uas-night-operations-flying-drone-night-feature-640x640.webp
Niveli i avancuar pilotimi të UAS
Train to become a pro at piloting UAS of different sizes, markings and operating them in different categories
999
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/09/Drone-Night-Flight-LED-Reflector-for-DJI-Mavic-Air-2-Searchlight-Lamps-Rescue-Bottom-Reflecto-Board-640x640.jpg
First-Person View (FPV)
Mësoni "pamjen e personit të parë" (FPV) fluturimin, modalitetin manual, syzet FPV dhe bazat e akordimit të dronit tuaj
399
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/09/Drone-Works_Website.001__29012-e1663254291617-640x640.jpg
Fluturim natën
Dronët mund të fluturojnë gjatë natës. Mësoni me ne se si të kryeni operacione të ndërlikuara por vendimtare me dron gjatë natës në varësi të nevojave tuaja
 • Na kontaktoni!
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2021/10/FIXAR-bio-protection-640x640.jpg
Fixed Wing/VTOL
Mësoni se si të operoni dhe pilotoni UAS-in me krahë të fiksuar dhe VTOL (Vertical Off and Landing), të cilat duken si aeroplanë të vegjël
 • Na kontaktoni!
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2021/10/CSO_0346-ENH-640x640.jpg
BVLOS
BVLOS është ende diçka e re në industrinë e dronëve, por me diapazonin e kontrollit të dronëve që shkon në mbi 15 km me lidhjen 4G/5G, BVLOS (jashtë rrezes së shikimit) është thelbësor
 • Contact us!


Çfarë janë kategoritë e hapura?Legjislacioni i dronëve në Shqipëri


Përdorimi i dronëve lejohet në Shqipëri, por ka disa ligje për dronët që duhen ndjekur kur fluturoni në vend. Shqipëria sapo ka miratuar legjislacionin për përdorimin e mjeteve ajrore pa pilot dhe po punon për zbatimin e tyre, konkretisht Urdher nr.114 dhe Urdher nr.143, bazuar në EASA (EU) 2019/945 dhe EASA (EU) 2019/947 gjithsesi jo adoptim të EASA (EU) 2021/664 akoma.

Operatorët duhet të siguroheb që ata të ndjekin ligjet e mëposhtme të dronëve kur fluturojnë në Shqipëri,

 • Mos e fluturoni dronin tuaj mbi njerëz ose turma të mëdha.
 • Respektoni privatësinë e të tjerëve kur fluturoni me dronin tuaj.
 • Mos e fluturoni dronin tuaj mbi aeroporte ose në zonat ku operojnë avionët.
 • Ju duhet të fluturoni gjatë orëve të ditës dhe të fluturoni vetëm në kushte të mira moti.
 • Mos e fluturoni dronin tuaj në zona të ndjeshme si objektet qeveritare ose ushtarake. Përdorimi i dronëve ose dronëve me kamera në këto zona është rreptësisht i ndaluar.
https://skaitech.al/wp-content/uploads/2020/10/logo-black-copy.png

ABONOHU TANI

  info@skaitech.al
  https://skaitech.al/wp-content/uploads/2020/10/logo-black-copy.png

  ABONOHU TANI

   info@skaitech.al