Inspektimi me Dron


Ne operojmë dronë për të kryer inspektime vizuale dhe termike për asetet kritike.

https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/12/Pix4Dinspect_antenna-e1671120457130.jpg

Inspektim vizual

Inspektimet vizuale janë kritike për të siguruar mirëmbajtjen e duhur të aseteve kryesore të një kompanie në industri si infrastruktura, energjia dhe telekomunikacioni, veçanërisht në Shqipëri. Ne përdorim dronë për të mbledhur të dhëna për gjendjen e një aseti, ndërsa ndihmojmë inspektorët të shmangin situatat e rrezikshme dhe të demonstrojnë përparimin e punimeve në terren me kalimin e kohës.

https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/09/H20TRoof-e1663254467853.jpg

Inspektim termik

Imazhet termike me dron janë të fuqishme, veçanërisht për inspektimet e shërbimeve dhe ndërtesave. Operatorët janë në gjendje të dallojnë instalime të munguara ose të dëmtuara, ujin nën membranat e çatisë, problemet e jashtme elektrike, dritaret e dëmtuara dhe shumë probleme të tjera. Një nga aspektet më të fuqishme të një kamere termike është se ajo mund të zbulojë dhe nxjerrë në pah problemet që nuk mund të gjatë një inspektimi vizual standard.

https://skaitech.al/wp-content/uploads/2023/01/Picture1asas-e1672850726268.png

Raportimi

Raportimi i dronit i referohet proçesit të dokumentimit të rezultateve të një inspektimi të një strukture fizike ose terreni. Kjo zakonisht përfshin krijimin e një raporti me shkrim, si dhe ofrimin e imazheve ose pamjeve video të marra nga droni gjatë inspektimit. Raportet e inspektimit me dron shpesh përdoren për të vlerësuar gjendjen e ndërtesave, infrastrukturës dhe aseteve të tjera dhe mund të ndihmojnë në identifikimin e probeleme të mundshme që mund të ndodhin dhe kanë nevojë të adresohen.


Përfitimet


Shpejtësia

10X më e shpejtë dhe 1000+ më pak orë pune.

Saktësia

Në rangun e milimetrave.

Kostot

Deri në 85% më pak kosto.

Fleksibiliteti

Vendosen lehtë në terren.

Siguria

Mbikqyr nga distanca.


Si funksionon

Zgjidh një Dron

Në ditët e sotme ekziston një dron për çdo qëllim. Këtu është një listë e disa prej dronëve tanë dhe qëllimi i tyre:

 • DJI Mavic 2 Enterprise Dual. Ky dron është më i miri për rilevimin e shpejtë.
 • DJI Mavic Air 2. Sugjerohet për fillestarët dhe zona të vogla.
 • DJI Matrice 30T. Droni më i besueshëm.
 • Fixar 007. VTOL më i mirë me krahë fiks për inspektim të zonave me sipërfaqe të mëdha.
 • DJI Mavic 3 Enterprise. Droni i ri më i mië për fotogrametri.

Planifikim misioni

Pasi të jetë zgjedhur droni dhe vendi, hapi tjetër është planifikimi i fluturimit. Zgjidhni zonën ku dëshironi të bëni inspektimin me dron, së bashku me të merrni dhe masat e sigurisë për fluturim. Pas përfundimit të zgjedhjes së zonës, zgjidhni lartësinë në të cilën dëshironi të fluturoni dronin. Pasi të keni zgjedhur zonën, planifikoni fluturimin duke përdorur software e kontrollit nëpërmjet hartës. Për këtë qëllim, hyni në software ku do ju kërkohet automatikisht të planifikoni një fluturim. Aty jepet imazhi satelitor i zonës ku thjesht duhet të klikoni dhe ta zgjidhni atë për rilevimin me dron.

Të dhëna Live

Tani puna është në terren. Pas të gjitha proçeseve të përzgjedhjes, merrni dronin në zonën ku keni planifikuar fluturimin tuaj dhe fluturojeni atë. Lidheni dronin me smartphone ose telekomandën, shkoni te aplikacioni i hartës së dronit dhe filloni menjëherë. Për inspektime, pamjet e drejtpërdrejta të transmetuara nga droni mund të shikohen në kohë reale për të ndërmarrë veprime të ndryshme. Nëse është e nevojshme, rishikoni imazhet e kapura nga droni aty-këtu për t'u siguruar që vetëm imazhet e sakta të merren për proçesim përfundimtar.

Proçesimi i të dhënave

Pasi të jenë kapur imazhet, ngarkoni imazhet në software. Më pas zgjidhni vendin ku imazhet do të përpunohet në formën e një ortomozaiku 2D ose point cloud 3D, gati për t'u përdorur për qëllimin tuaj. Është e rëndësishme të theksohet këtu se shkenca e fotogrametrisë aplikohet në rilevimin me dron, ku matjet bëhen nga fotografitë të cilat rezultojnë në një hartë, matje ose model 3D të një objekti ose skene të botës reale.

Rezultati

Një software hartografik ose rilevimi na lejon të gjenerojmë asete të sakta me të dhënat e marra me dron pas proçesimit. Disa prej tyre janë:

 • Harta 2D Ortomozaike
 • Modelet dixhitale të lartësisë (DEM, DSM, DTM)
 • 3D point cloud
 • Model 3D
 • Linjat e konturit
 • Hartat e indeksit/reflektimit
 • Hartat termike
 • Raportet

 • Rast Përdorimi

  Vendodhja Stefani & Co Tirana
  Software Skaitech Cloud
  Pajisja DJI Mavic Enterprise 2 Dual
  Koha 2 Days
  Sipërfaqja e rilevuar 0.86 hectares

  Industritë që mbështeten te inspektimi me dron

  Kompanitë që përdorin dron për inspektime janë gjithmonë në kohë me raportet.

  Skaitech
  Skaitech
  https://skaitech.al/wp-content/uploads/2020/10/logo-black-copy.png

  ABONOHU TANI

   info@skaitech.al
   https://skaitech.al/wp-content/uploads/2020/10/logo-black-copy.png

   ABONOHU TANI

    info@skaitech.al