Siguria me dronë


Ne ofrojmë shërbime dhe trajnime profesionale për dronë në Shqipëri për të përmbushur kërkesën në rritje për to në industrinë e sigurisë.

Skaitech

Siguri publike

Mbikqyrje e kufirit

Mbikqyrje të eventeve publike

Ndërhyrje gjatë incidenteve

Sigurimi i zonave me rëndësi të veçantë

https://skaitech.al/wp-content/uploads/2023/01/ezgif.com-gif-maker-23.gif

Search & Rescue
Ndihma për fatkeqësitë natyrore

Misione kërkim shpëtimi

Identifikim i njerëzve

Vlerësim i dëmit

Dërgesa ndihmash

Ndërgjegjësim për situatën ajrore

Rilevim

https://skaitech.al/wp-content/uploads/2023/01/Drone-Solutions-for-Police3-scaled-e1672919446111.jpg

Misione taktike

Zbulim i aktiviteteve ilegale

Misione anti-terror

Misione anti-drogë

Rilevim

Ndërhyrje gjatë incidenteve

https://skaitech.al/wp-content/uploads/2023/01/ezgif.com-gif-maker-12.gif

Rindërtim ngjarjeje

Rikonstruktim aksidenti në 3D

Investigim skenash krimi

Dokumentim në Cloud

Matje sipas kërkesës

Imazhe ajrore ose tokësore


Përfitimet


Shpejtësia

10X më e shpejtë dhe 1000+ më pak orë pune.

Saktësia

Në rangun e milimetrave.

Kostot

Deri në 85% më pak kosto.

Fleksibiliteti

Vendosen lehtë në terren.

Siguria

Mbikqyr nga distanca.


Si funksionon

Zgjidh një Dron

Në ditët e sotme ekziston një dron për çdo qëllim. Këtu është një listë e disa prej dronëve tanë dhe qëllimi i tyre:

 • DJI Mavic 2 Enterprise Dual. Ky dron është më i miri për misionet SAR.
 • DJI Matrice 300 RTK. Shumë i mirë për inspektime dhe payload të ndryshëm.
 • DJI Matrice 30T. Droni më i besueshëm.
 • Fixar 007. VTOL më i mirë me krahë fiks për inspektim të zonave me sipërfaqe të mëdha.
 • DJI Mavic 3 Enterprise. Droni i ri portativ më i mirë.
 • Parrot Anafi USA. Certifikuar për siguri.
 • Elistair Orion 2. Zgjidhje me dron me korent.

Planifikim misioni

Pasi të jetë zgjedhur droni dhe vendi, hapi tjetër është planifikimi i fluturimit. Zgjidhni zonën ku dëshironi të bëni inspektimin me dron, së bashku me të merrni dhe masat e sigurisë për fluturim. Pas përfundimit të zgjedhjes së zonës, zgjidhni lartësinë në të cilën dëshironi të fluturoni dronin. Pasi të keni zgjedhur zonën, planifikoni fluturimin duke përdorur software e kontrollit nëpërmjet hartës. Për këtë qëllim, hyni në software ku do ju kërkohet automatikisht të planifikoni një fluturim. Aty jepet imazhi satelitor i zonës ku thjesht duhet të klikoni dhe ta zgjidhni atë për rilevimin me dron.

Të dhëna Live

Tani puna është në terren. Pas të gjitha proçeseve të përzgjedhjes, merrni dronin në zonën ku keni planifikuar fluturimin tuaj dhe fluturojeni atë. Lidheni dronin me smartphone ose telekomandën, shkoni te aplikacioni i hartës së dronit dhe filloni menjëherë. Për inspektime, pamjet e drejtpërdrejta të transmetuara nga droni mund të shikohen në kohë reale për të ndërmarrë veprime të ndryshme. Nëse është e nevojshme, rishikoni imazhet e kapura nga droni aty-këtu për t'u siguruar që vetëm imazhet e sakta të merren për proçesim përfundimtar.

Proçesimi i të dhënave

Pasi të jenë kapur imazhet, ngarkoni imazhet në software. Më pas zgjidhni vendin ku imazhet do të përpunohet në formën e një ortomozaiku 2D ose point cloud 3D, gati për t'u përdorur për qëllimin tuaj. Është e rëndësishme të theksohet këtu se shkenca e fotogrametrisë aplikohet në rilevimin me dron, ku matjet bëhen nga fotografitë të cilat rezultojnë në një hartë, matje ose model 3D të një objekti ose skene të botës reale.

Rezultati

Një software hartografik ose rilevimi na lejon të gjenerojmë asete të sakta me të dhënat e marra me dron pas proçesimit. Disa prej tyre janë:

 • Harta 2D Ortomozaike
 • Modelet dixhitale të lartësisë (DEM, DSM, DTM)
 • 3D point cloud
 • Model 3D
 • Linjat e konturit
 • Hartat e indeksit/reflektimit
 • Hartat termike
 • Raportet
 • Industritë që mbështeten në sigurinë e dronëve

  Drone mapping plays a pivotal role in modern workflows. Integrating drone mapping into your work not only offers a plethora of benefits but also empowers you to achieve remarkable results.

  Skaitech
  Skaitech
  https://skaitech.al/wp-content/uploads/2020/10/logo-black-copy.png

  ABONOHU TANI

   info@skaitech.al
   https://skaitech.al/wp-content/uploads/2020/10/logo-black-copy.png

   ABONOHU TANI

    info@skaitech.al