Spërkatje me DronNe përdorim dronë për spërkatje dhe përhapje të pesticideve, si dhe mbjellje.

https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/10/DJI-AGRAS-MG-1-Octocopter-Agricultural-Spraying-UAV-multi-rotor-drones-Pesticide-spraying-system-10K-Spray.jpg

Spërkatje të mbjellash

Insektet dhe sëmundjet e bimëve janë gjithmonë një problem për fermerët, spërkatja e kimikateve me dorë do të përbëjë gjithmonë një rrezik për shëndetin, kërkon shumë kohë dhe kërkon punë intensive. Përdorimi i dronëve për të trajtuar bimët e infektuara është shumë më i sigurt, më efikas dhe kursen para, me mënyra fluturimi autonome, duke i lejuar fermerët të planifikojnë shtigjet e fluturimit vetëm rreth zonave që duhet të trajtohen dhe t'i lënë pjesët e shëndetshme të fushës pa kimikate të panevojshme. 

https://skaitech.al/wp-content/uploads/2022/12/ezgif.com-gif-maker.gif

Shpërndarje farash

Teknologjia e mbjelljes me dron funksionon duke hedhur farat në kapsula karboni në tokë dhe duke vendosur kapsula specifike në zonat respektive. Kapsula mbron dhe fekondon farat ndërsa rriten, pastaj shpërbëhet ndërsa forcohen në fidanë. Duke përdorur dronët për të mbjellë pemë, peizazhet mund të restaurohen më shpejt dhe më dendur. Një dron mund të mbjellë deri në 40,000 fara në ditë.

Skaitech

Pastrim i paneleve diellore

Shërbimi ynë i spërkatjes së dronëve ofron një zgjidhje të shpejtë dhe efikase për pastrimin e paneleve diellore. Dronët tanë mund të mbulojnë zona të mëdha në një kohë të shkurtër, duke i bërë panelet tuaja diellore të pastër dhe duke maksimizuar prodhimin e energjisë. Me kontroll të saktë dhe pajisje moderne, SKAITECH siguron një pastrim të plotë çdo herë.


Përfitimet


Shpejtësia

10X më e shpejtë dhe 1000+ më pak orë pune.

Saktësia

Në rangun e milimetrave.

Kostot

Deri në 85% më pak kosto.

Fleksibiliteti

Vendosen lehtë në terren.

Siguria

Puno nga distanca.


Si funksionon

Zgjidh një Dron

Në ditët e sotme ekziston një dron për çdo qëllim. Këtu është një listë e disa prej dronëve tanë dhe qëllimi i tyre:

 • Seritë DJI Agras: T10, T30, T40. Dronët spërkatës dhe përhapës.
 • XAG V40. Më i miri i kësaj klase.
 • XAG P100. I madh për gjëra të mëdha.

Planifikim misioni

Hapi tjetër është planifikimi i fluturimit. Kjo duhet të bëhet paraprakisht me një dron tjetër të tillë si Phantom 4 RTK. Zgjidhni zonën ku dëshironi të bëni hartën e dronëve së bashku me të garantoni sigurinë, zgjidhni parametrat dhe nisni misionin. Më pas me fotogrametri merrni modelin DSM/DTM në mënyrë që të importohet në dronin spërkatës/përhapës për rrugën dhe misionin e tij të fluturimit, për të ndjekur terrenin.

Spraying / Spreading

Tani puna është në terren. Pasi të jenë bërë të gjitha hartat për ndryshimet e terrenit, merrni dronin në zonën ku keni planifikuar fluturimin tuaj dhe fluturojeni atë. Futni pesticidet në rezervuar dhe lidhni dronin me telekomandën në aplikacionin e hartës së dronit dhe më pas prekni në misionin fluturues. Droni do të përhapet/spërkasë në zonën e hartuar dhe do të ndjekë terrenin.

Automatizimi

Pasi spërkatja ose përhapja e dronit të kryhet një herë, misioni mund të ruhet dhe të përsëritet sa herë të jetë e nevojshme me një shtypje të një butoni. Droni do të kryejë misionin sipas udhëzimeve automatikisht.

https://skaitech.al/wp-content/uploads/2020/10/logo-black-copy.png

ABONOHU TANI

  info@skaitech.al
  https://skaitech.al/wp-content/uploads/2020/10/logo-black-copy.png

  ABONOHU TANI

   info@skaitech.al